KookJij

Hutsepotje van kalfsvlees met groenten

Een heerlijk hutsepotje van kalfsvlees met groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hutsepotje van kalfsvlees met groenten te bereiden

Bak de kalfsblokjes bruin aan in boter.
Gehakt mengen met het eike, peper, zout en chapelure, maak kleine bouletten.
Wortel in blokjes snijden.
Venkel in blokjes snijden.
Sluimererwten in 4 snijden.
Champignons in 4 snijden.
Pastinaak in ringen snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Stoof de ajuin aan in boter de groenten en vlees toevoegen evenzeer de kruiden, suiker en mosterd, laat op een zacht vuur sudderen desnoods beetje water toevoegen. Laat +/- 60 min sudderen, voeg als laatste de bouletten toe en laat nog 60 min sudderen. Voor het opdienen de room toevoegen, even laten inkoken indien nodig bij binden.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst