Recept
« Terug naar recepten
Pinda-tomatensoep met kip
PT30M
Pinda-tomatensoep met kip
Een heerlijk pinda-tomatensoep met kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pinda-tomatensoep met kip te bereiden
Laat de nasikruiden wellen volgens gebruiksaanwijzing.
Was de kipfilets, dep ze droog en kruid ze met cayennepeper, zout, kerrie of wat je verder nog maar lekker vind op je kip. Bak de filets in olie of boter in 20 minuten goudbruin en gaar.
Snipper de ui. Neem een grote soeppan (inhoud 3 liter) met een dikke bodem. Smoor de ui hierin in een eetlepel olie of boter, voeg de groentemix toe en roerbak zodat de groente slinkt. Voeg de nasikruiden toe en fruit de pasta even mee.
Voeg het water toe en los vervolgens het pakje soep op. Voeg een halve pot pindakaas toe en roer net zolang totdat die in de soep is opgelost. Laat de soep aan de kook komen en laat de soep enkele minuten op een laag pitje doorkoken.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Knijp de mihoen in kleinere stukjes. Voeg de kipblokjes en de mihoen toe aan de soep. Weer goed doorroeren en kort laten doorkoken.
Voor het serveren ketjap naar smaak toevoegen.
Serveren met kroepoek.
Was de kipfilets, dep ze droog en kruid ze met cayennepeper, zout, kerrie of wat je verder nog maar lekker vind op je kip. Bak de filets in olie of boter in 20 minuten goudbruin en gaar.
Snipper de ui. Neem een grote soeppan (inhoud 3 liter) met een dikke bodem. Smoor de ui hierin in een eetlepel olie of boter, voeg de groentemix toe en roerbak zodat de groente slinkt. Voeg de nasikruiden toe en fruit de pasta even mee.
Voeg het water toe en los vervolgens het pakje soep op. Voeg een halve pot pindakaas toe en roer net zolang totdat die in de soep is opgelost. Laat de soep aan de kook komen en laat de soep enkele minuten op een laag pitje doorkoken.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Knijp de mihoen in kleinere stukjes. Voeg de kipblokjes en de mihoen toe aan de soep. Weer goed doorroeren en kort laten doorkoken.
Voor het serveren ketjap naar smaak toevoegen.
Serveren met kroepoek.