In plaats van gerookte kipfilet kun je prima gewone kipfilet of gehakt gebruiken voor deze taart. Dat moet je dan wel eerst even bakken dus kost iets meer tijd.
In plaats van deeg voor hartige taart is bladerdeeg ook erg lekker. Volg dan wel de gebruiksaanwijzing op het pakje. De taart wordt dan iets vetter van smaak.
Je kunt de taart ook goed invriezen en bevroren in de oven verwarmen
Recept
« Terug naar recepten
Chinese groentetaart met kip
PT10M
Chinese groentetaart met kip
Deze hartige taart stond wel heel snel op tafel. Ik heb gerookte kipfilet, Chinese wokgroenten, wat kruiden en losgeklopte eieren gebruikt. .
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese groentetaart met kip te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Laat de plakjes deeg ontdooien.
- Bekleed de bakvorm eerst met bakpapier.
- Verhit de olie in de koekenpan of hapjespan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Bak het kerriepoeder, ketoembar, djahé en djinten even mee tot het gaat geuren. Voeg de groentemix hieraan toen en bak dit onder omscheppen plm. 6 minuten mee. Meng de stukjes gerookte kipfilet door de groenten. Maak op smaak met peper en zout. Laat de groenten wat afkoelen.
- Klop de eieren los met wat peper, zout en de chilisaus.
- Bekleed de met bakpapier beklede bakvorm met de ontdooide plakjes hartige taart. Prik de bodem hier en daar in met een vork.
- Strooi de seroendeng over de deegbodem. Verdeel hierover de wat afgekoelde groentemix. Giet de met chilisaus losgeklopte eieren over de groenten.
- Zet de taart plm.35 tot 45 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.