Je kunt ook alle ingrediënten zonder voorbakken in de slowcooker doen (nog gemakkelijker !), maar ik vind de stoofpot veel smakelijker als de ingrediënten vooraf zijn gebakken.
We hebben hierbij fried rice gegeten
Recept
« Terug naar recepten
Pittige Indiase curry met kipdijfilet
PT20M
Pittige Indiase curry met kipdijfilet
Pittige kippendijtjes met o.a. garam masala, curry madras, tomatenblokjes en kokosmelk. Het heerlijke van een slowcooker is dat je 's morgens je ingrediënten in de pan doet. Je zet hem aan en de cooker doet de rest. Tegen de tijd dat je gaat eten is alles klaar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Indiase curry met kipdijfilet te bereiden
- Snij de kipdijfilet in repen. Kruid met peper en zout.
- Verhit de olie in de pan en bak hierin de kipdijfilets snel om en om bruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Bak in de overgebleven olie de ui- en knoflooksnippers lichtbruin. Voeg de sambal oelek en alle genoemde kruiden toe en bak die een paar minuten mee tot ze lekker gaan geuren.
- Doe de tomatenblokjes, de kokosmelk, sojasaus en de bruine suiker erb ij en schep alles heel goed om. Proef.
- Alles kan nu in de slowcooker (plm. 5 uur op low) of je laat de kip lekker gaar worden in je hapjespan.