Recept
« Terug naar recepten
Pittige bladerdeegstengels
PT20M
Pittige bladerdeegstengels
Een heerlijk pittige bladerdeegstengels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige bladerdeegstengels te bereiden
-het bladerdeeg doormidden snijden en laten ontdooien
-intussen het gehakt zonder boter rulbakken
-de knoflook en shoarmakruiden toevoegen en goed doorroeren, ± 5 minuten laten pruttelen
-het gehakt in een zeef doen en goed laten uitlekken
-de halve plakken bladerdeeg iets langer uitrollen
-een flinke eetlepel gezeefde tomaat in het midden over de lengte op het bladerdeeg verdelen
-het gehakt erover verdelen (ook in het midden)
-bestrooien met geraspte kaas en iedere plak dubbelvouwen (over de lengte)
-goed oprollen en bestrijken met het geklopte ei
-nog een beetje geraspte kaas over de rolletjes verdelen
-afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze goudbruin zijn
-intussen het gehakt zonder boter rulbakken
-de knoflook en shoarmakruiden toevoegen en goed doorroeren, ± 5 minuten laten pruttelen
-het gehakt in een zeef doen en goed laten uitlekken
-de halve plakken bladerdeeg iets langer uitrollen
-een flinke eetlepel gezeefde tomaat in het midden over de lengte op het bladerdeeg verdelen
-het gehakt erover verdelen (ook in het midden)
-bestrooien met geraspte kaas en iedere plak dubbelvouwen (over de lengte)
-goed oprollen en bestrijken met het geklopte ei
-nog een beetje geraspte kaas over de rolletjes verdelen
-afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze goudbruin zijn
cherie3 zegt: