Recept
« Terug naar recepten
Pittige rijst met kip
PT45M
Pittige rijst met kip
Een heerlijk pittige rijst met kip recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige rijst met kip te bereiden
Snijd de kipfilet in blokjes.
Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
Halveer de chilipepers in de lengte, verwijder de zaadjes, en snijd fijn.
Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.
Verhit de olie in een wok.
Fruit de ui ca. 5 min.
Voeg de knoflook, chilipepers en specerijen toe en fruit ze 1 min. mee.
Voeg de blokjes kipfilet en stukjes paprika toe.
Zet het vuur hoog en roerbak het mengsel tot de blokjes kip goudbruin zijn.
Voeg rijst, tomatenpuree en bouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager.
Laat het geheel ca. 20 min. zachtjes doorkoken met een deksel op de pan tot de kip zacht is en de vloeistof volledig is opgenomen.
Roer af en toe goed door.
Roer er het citoensap door en serveer heet.
Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
Halveer de chilipepers in de lengte, verwijder de zaadjes, en snijd fijn.
Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.
Verhit de olie in een wok.
Fruit de ui ca. 5 min.
Voeg de knoflook, chilipepers en specerijen toe en fruit ze 1 min. mee.
Voeg de blokjes kipfilet en stukjes paprika toe.
Zet het vuur hoog en roerbak het mengsel tot de blokjes kip goudbruin zijn.
Voeg rijst, tomatenpuree en bouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager.
Laat het geheel ca. 20 min. zachtjes doorkoken met een deksel op de pan tot de kip zacht is en de vloeistof volledig is opgenomen.
Roer af en toe goed door.
Roer er het citoensap door en serveer heet.
jolangel zegt:
Eet smakelijk en geniet ervan.
Groetjes Jolanda