KookJij

Pizza van de fijnproever

Een heerlijk pizza van de fijnproever recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Fijnproever & Derbyke& Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizza van de fijnproever te bereiden

Bak het gehakt fijn aan in een beetje boter en voeg de tomatencoullis en kruiden toe .
Verdeel deze over de pizza bodems en verdeel de kazen erover .
Leg wel de apéro cheese als laaste in waaiervorm op de pizza . Oven voorverwarmd op 200 gr , pizza bakken gedurende +/- 30min .
Werk af met preischeuten en physalis.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Deze pizza's zijn bereid door mijn schattige vechtgenoot " fijnproever" . Na een lange werkdag thuis komen en denken nu nog eten maken , geen probleem ik kokkerel graag . Maar alles stond klaar , een aperatiefje , tafel gezellig gedekt met kaarsjes ...en nu maar smullen van de heerlijk pizza .Geloof me het was lekker ook al was het maar pizza maar het is gewoon thuis komen beentjes onder tafel en genieten . Voor mij zeker een tien waard . Merciekes .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Zullen we zeker doen ... aan de ketting :-))) ons mascotje staat altijd klaar ;)xx
Anna

Anna zegt:
Heerlijk, die vechtgenoten die voor zichzelf kunnen zorgen!;)
Ik zeg:"Hou 'm!" (En zelfs aan de mascotte gedacht;))
XX
derbyke

derbyke zegt:
Hallo theresia , graag gedaan , laat de pizza je smaken vanavond :p voor jou ook een fijne zondag toegewenst . Groetjes van ons 3 :);):p
theresia

theresia zegt:
Goedemorgen!
Bedankt voor je uitgebreid antwoord. Zal de pizza vandaag dus even zonder jouw physalis doen, maar ik heb nu al zin om te beginnen, zal nog even moeten wachten tot de avond.Prettige zondag, groetjes Trees;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo theresia, sorry voor de late reactie maar fortina kaas kan je vervangen door een harde kaas naar keuze geraspt.Physalis :een zachte goudgele bes zit opgesloten in een verdroogd lampionnetje dat zo’n 4 tot 5 centimeter wordt. Onrijpe bessen zijn groen van kleur en kleuren tijdens het rijpingsproces naar goudgeel.
Bewaar de physalis bij kamertemperatuur. Zo is de vrucht enkele dagen houdbaar. Onrijpe physalis rijpt bij kamertemperatuur op de fruitschaal goed na. Voor gebruik verwijder je het lampionnetje en was je de bes.

Haal de physalis uit haar jasje door elk blad van het lampionnetje voorzichtig open te plooien. Eet de bessen zo of gebruikt ze om taart, ijsjes, fruitsalades of dessertschotels te versieren. Ook lekker is de vrucht doppen in chocolade, karamel of fondant, of ze laten weken in alcohol.Groetjes van ons 3
:);):p
theresia

theresia zegt:
ga deze beslist morgen uitproberen,Maar kan ik fontinakaas vervangen door een andere soort en zoja, wat ongeveer qua smaak?en wat is physalis?:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo jonge heer , ook even geleden hé...ik tref het zeker met zo'n "vechtgenoot " of " echtgenoot " of halve trouwboek gelijk wij dat soms zeggen.De complimentjes zal ik overdragen...groetjes van ons 3:);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo enilorac , moest even nadenken om je naam te typen ...even geleden hé .De pizza was echt lekker . Groetjes van ons 3 :);):p
asterix

asterix zegt:
Lieve Hilde, je hebt mazzel met zo'n
"vechtgenoot" (LOL):D!! Klinkt weer eens heerlijk. Eet smakkelijk;):p:p

Asterix*
enilorac

enilorac zegt:
En van mij ook een dikke 10, Fijnproever!