Recept
« Terug naar recepten
Pizza van de fijnproever
PT30M
Pizza van de fijnproever
Een heerlijk pizza van de fijnproever recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Fijnproever & Derbyke& Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza van de fijnproever te bereiden
Bak het gehakt fijn aan in een beetje boter en voeg de tomatencoullis en kruiden toe .
Verdeel deze over de pizza bodems en verdeel de kazen erover .
Leg wel de apéro cheese als laaste in waaiervorm op de pizza . Oven voorverwarmd op 200 gr , pizza bakken gedurende +/- 30min .
Werk af met preischeuten en physalis.
Verdeel deze over de pizza bodems en verdeel de kazen erover .
Leg wel de apéro cheese als laaste in waaiervorm op de pizza . Oven voorverwarmd op 200 gr , pizza bakken gedurende +/- 30min .
Werk af met preischeuten en physalis.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Deze pizza's zijn bereid door mijn schattige vechtgenoot " fijnproever" . Na een lange werkdag thuis komen en denken nu nog eten maken , geen probleem ik kokkerel graag . Maar alles stond klaar , een aperatiefje , tafel gezellig gedekt met kaarsjes ...en nu maar smullen van de heerlijk pizza .Geloof me het was lekker ook al was het maar pizza maar het is gewoon thuis komen beentjes onder tafel en genieten . Voor mij zeker een tien waard . Merciekes .
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Ik zeg:"Hou 'm!" (En zelfs aan de mascotte gedacht;))
XX
derbyke zegt:
theresia zegt:
Bedankt voor je uitgebreid antwoord. Zal de pizza vandaag dus even zonder jouw physalis doen, maar ik heb nu al zin om te beginnen, zal nog even moeten wachten tot de avond.Prettige zondag, groetjes Trees;)
derbyke zegt:
Bewaar de physalis bij kamertemperatuur. Zo is de vrucht enkele dagen houdbaar. Onrijpe physalis rijpt bij kamertemperatuur op de fruitschaal goed na. Voor gebruik verwijder je het lampionnetje en was je de bes.
Haal de physalis uit haar jasje door elk blad van het lampionnetje voorzichtig open te plooien. Eet de bessen zo of gebruikt ze om taart, ijsjes, fruitsalades of dessertschotels te versieren. Ook lekker is de vrucht doppen in chocolade, karamel of fondant, of ze laten weken in alcohol.Groetjes van ons 3
:);):p
theresia zegt:
derbyke zegt:
derbyke zegt:
asterix zegt:
"vechtgenoot" (LOL):D!! Klinkt weer eens heerlijk. Eet smakkelijk;):p:p
Asterix*
derbyke zegt: