Recept
« Terug naar recepten
Polenta-taart met limoncello
PT70M
Polenta-taart met limoncello
Een heerlijk polenta-taart met limoncello recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8-10 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Delicious
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Polenta-taart met limoncello te bereiden
Was de citroenen en laat ze in hun geheel koken in een pannetje met water tot ze zacht worden (ongeveer 18 minuten). Snij ze doormidden, ontdoe ze van de pitten en mix tot pulp.
Scheidt de dooiers en het eiwit en klop het eiwit tot sneeuw (met een snuf zout).
Klop de eierdooiers met 100 g suiker en voeg de amandelen en hazelnoten toe, de gemixte citroenpulp, de polenta en tenslotte het eiwit. Schep doorelkaar (niet met de mixer anders klop je de lucht weer uit het eiwit.)
Giet over in een taartvorm bekleed met bakpapier en bak de taart 45 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
Wanneer de taart bijna klaar is laat je 100g suiker en 100m water enkele minuten koken tot de suiker is opgelost. Voeg de limoncello toe en laat nog 2 minuten doorkoken.
Haal de taart uit de oven maar laat in de taartvorm. Prik er veel gaatjes in (tot de bodem) en smeer vervolgens de limoncellostroop over de taart tot alles is geabsorbeerd. Laat afkoelen voor het opdienen.
Scheidt de dooiers en het eiwit en klop het eiwit tot sneeuw (met een snuf zout).
Klop de eierdooiers met 100 g suiker en voeg de amandelen en hazelnoten toe, de gemixte citroenpulp, de polenta en tenslotte het eiwit. Schep doorelkaar (niet met de mixer anders klop je de lucht weer uit het eiwit.)
Giet over in een taartvorm bekleed met bakpapier en bak de taart 45 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
Wanneer de taart bijna klaar is laat je 100g suiker en 100m water enkele minuten koken tot de suiker is opgelost. Voeg de limoncello toe en laat nog 2 minuten doorkoken.
Haal de taart uit de oven maar laat in de taartvorm. Prik er veel gaatjes in (tot de bodem) en smeer vervolgens de limoncellostroop over de taart tot alles is geabsorbeerd. Laat afkoelen voor het opdienen.
derbyke zegt: