Recept
« Terug naar recepten
Pompoen noedel soep met curry en zeevruchten
PT30M
Pompoen noedel soep met curry en zeevruchten
Met een grote hoeveelheid pompoenen uit eigen tuin wordt je vanzelf
creatief want anders eet je steeds hetzelfde. Met pompoenen kun je alle
kanten uit en zeker in een soep kun je er naar hartenlust mee variëren.
Deze combinatie lijkt misschien een beetje vreemd maar het smaakt echt
voortreffelijk. Een heerlijke verwarmende soep voor regenachtige
(herfst)dagen. Voor ons in ieder geval een blijvertje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen noedel soep met curry en zeevruchten te bereiden
- Pompoen schillen en in blikjes snijden, peultjes afhalen, doormidden snijden en blancheren, ui in kleine stukjes snijden.
- Pompoenblokjes fruiten in hete olie.
- Curry, citroengras en de helft van de bouillon toevoegen en 15 minuten zachtjes laten koken.
- Haal eerst het citroengras eruit en pureer dan de pompoen met een staafmixer fijn.
- Bak intussen in een andere pan de zeevruchten en voeg de zeevruchten, de mie, limoensap en de kokosmelk toe aan de
- gepureerde massa en laat dit geheel nog ongeveer 10 minuutjes op een klein pitje koken.
- Fruit intussen de uitjes.
- Schep de soep in kommen en garneer met peultjes, taugé en de gefruite uitjes. Je kunt ook vlak voor het serveren de peultjes, taugé en de gefruite uitjes aan de soep toevoegen, maar serveer de soep dan wel direct.