Recept
« Terug naar recepten
Pompoenrisotto met krokante salie
PT45M
Pompoenrisotto met krokante salie
Een heerlijk pompoenrisotto met krokante salie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
koken.vtm.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenrisotto met krokante salie te bereiden
Verwarm 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem. Doe er de sjalot, look en selder bij en laat 2-3 minuutjes op een middelmatig vuurtje fruiten. Doe er de risottorijst bij en bak tot de rijst glazig ziet. Doe er de noilly prat bij en laat al roerend inkoken. Nu mag er ook de pompoen bij.
Schep er 2 pollepels bouillon bij en laat al roerend inkoken. Schep er opnieuw wat van de bouillon bij en herhaal tot de rijst gaar en romig is. Zet het vuur af en roer er de parmezaan onder. Kruid bij met peper en zout. Zet het deksel op de pot en laat enkele minuutjes rusten.
Verwarm ondertussen in een pannetje de rest van de olijfolie en frituur er de salieblaadjes in (zo’n 30-45 seconden). Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Verdeel de risotto over de borden en versier met de salie.