De burrata (een hele zachte romige soort mozzarella van koemelk) kun je vervangen door blokjes buffelmozzarella gemengd met crème fraîche).
In plaats van Parmezaanse kaas is Pecorino ook lekker.
Het lekkerste is eigengemaakte pesto of de pesto uit het koelvak van de supermarkt.
Recept
« Terug naar recepten
Romige risotto met courgette, basilicumpesto en burrata
PT25M
Romige risotto met courgette, basilicumpesto en burrata
Heerlijke romige risotto met knapperige blokjes courgette en wat pittige basilicumpesto.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige risotto met courgette, basilicumpesto en burrata te bereiden
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Was de courgette. Verwijder de uiteinden. Snij de courgette in super kleine
blokjes. - Verhit de olie in de pan. Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en bak deze een paar minuten al roerend mee. Blus af met de witte wijn. Breng zachtjes aan de kook.
- Als de wijn door de rijst op opgenomen voeg je beetje voor beetje de bouillon toe. Iedere keer weer wat bouillon als het vorige deel is opgenomen door de rijst.
- Halverwege de kooktijd (na plm. 10 minuten) voeg je de courgetteblokjes toe.
- Het kookproces duurt ongeveer 20 minuten. Dan is de rijst beetgaar en romig. (mag niet droog worden!).
- Roer de pesto door de rijst.
- Maak de rijst op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout.
- Dien de rijst op in diepe borden. Leg op de risotto een plak van de burrata. .
Lekker met verse (grof) geraspte Parmezaanse kaas.