Recept
« Terug naar recepten
Romige pasta met gamba's en courgette
PT30M
Romige pasta met gamba's en courgette
Een heerlijke romige pasta die altijd smaakt en snel op tafel staat.
In tegenstelling tot de Italianen waar de pasta's als voorgerecht gegeten
worden en juist minimaal qua ingrediënten zijn, eten wij pasta juist meer
gevuld en als hoofdgerecht. Ieder zijn smaak zullen we maar zeggen.
Niet echt Italiaans dus maar wel echt lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige pasta met gamba's en courgette te bereiden
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze.
- Fruit de gehakte knoflook in een beetje olie en voeg de gamba's toe. Roerbak ze een paarminuutjes tot ze roze beginnen te worden en voeg de gesneden uien toe en schep dit roerbakkend door elkaar, voeg de in stukjes gesneden courgette toe en herhaal het roerbakken.
- Voeg de Italiaanse kruiden en peper en zout toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe er dan de room, visbouillon en wijn bij en laat alles op een klein pitje een beetje inkoken.
- Voeg de kappertjes en de olijven toe en meng alles door elkaar.
- Dien het gerecht op in een grote schaal en serveer er de Parmezaanse kaas apart bij.