Recept
« Terug naar recepten
Port-citroensorbet
PT45M
Port-citroensorbet
Een heerlijk port-citroensorbet recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Port-citroensorbet te bereiden
Verhit water en los hierin de suiker op.
Voeg dan van het vuur af het voorgeweekte gelatineblaadje toe.
Voeg rode port en citroensap toe, laat afkoelen en draai tot ijs.
Voeg gedurende de laatste 5 minuten het stijfgeslagen eiwit toe.
Versier hoog champagneglas met suikerrandje, doe ijsbolletjes hierin en garneer met plakje citroen en mint-blaadje
Voeg dan van het vuur af het voorgeweekte gelatineblaadje toe.
Voeg rode port en citroensap toe, laat afkoelen en draai tot ijs.
Voeg gedurende de laatste 5 minuten het stijfgeslagen eiwit toe.
Versier hoog champagneglas met suikerrandje, doe ijsbolletjes hierin en garneer met plakje citroen en mint-blaadje