Recept
« Terug naar recepten
Pruimen-kwarktaart
PT15M
Pruimen-kwarktaart
Een heerlijk pruimen-kwarktaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
banketbakker henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimen-kwarktaart te bereiden
Oven verwarmen naar 180 graden. (hetelucht 160 graden)
Pruimen schoonmaken en in dobbelsteentjes snijden.
Rooster amandelen in een koekenpan, laat afkoelen.
Kwark, melk, olie, zout, 100 g suiker en 1/2 theelepel kaneel mengen.
Meng de bloem en het bakpoeder en zeef het boven de kwakrmassa.
Kneed het tot een deeg.
Deeg uitrollen op een met bloem bestoven oppervlak ongeveer 48 x 48 cm.
Bestrijk ze met pruimenjam.
Bestrooi met de in blokjes gesneden pruimen en amandelen.
Aan de ene zijde beginnen met oprollen.
Snijd rol in 12 plakken van 4 cm breed.
Deze met de gesneden kant naar boven in een ingevette springvorm, 28 cm.
Meng 20 g suiker en 1/2 theelepel kaneel, strooi de kaneel suiker er over.
Verdeel de boter in kleine stukjes erover.
Plaats op de tweede richel van onderen.
Bak de taart in 40-45 minuten gaar.
Laat iets afkoelen en met slagroom natuurlijk opdienen.
Pruimen schoonmaken en in dobbelsteentjes snijden.
Rooster amandelen in een koekenpan, laat afkoelen.
Kwark, melk, olie, zout, 100 g suiker en 1/2 theelepel kaneel mengen.
Meng de bloem en het bakpoeder en zeef het boven de kwakrmassa.
Kneed het tot een deeg.
Deeg uitrollen op een met bloem bestoven oppervlak ongeveer 48 x 48 cm.
Bestrijk ze met pruimenjam.
Bestrooi met de in blokjes gesneden pruimen en amandelen.
Aan de ene zijde beginnen met oprollen.
Snijd rol in 12 plakken van 4 cm breed.
Deze met de gesneden kant naar boven in een ingevette springvorm, 28 cm.
Meng 20 g suiker en 1/2 theelepel kaneel, strooi de kaneel suiker er over.
Verdeel de boter in kleine stukjes erover.
Plaats op de tweede richel van onderen.
Bak de taart in 40-45 minuten gaar.
Laat iets afkoelen en met slagroom natuurlijk opdienen.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Pruimen zijn nu goedkoop. Profiteer er van!