KookJij

Pruimen-kwarktaart

Een heerlijk pruimen-kwarktaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: banketbakker henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pruimen-kwarktaart te bereiden

Oven verwarmen naar 180 graden. (hetelucht 160 graden)
Pruimen schoonmaken en in dobbelsteentjes snijden.
Rooster amandelen in een koekenpan, laat afkoelen.
Kwark, melk, olie, zout, 100 g suiker en 1/2 theelepel kaneel mengen.
Meng de bloem en het bakpoeder en zeef het boven de kwakrmassa.
Kneed het tot een deeg.
Deeg uitrollen op een met bloem bestoven oppervlak ongeveer 48 x 48 cm.
Bestrijk ze met pruimenjam.
Bestrooi met de in blokjes gesneden pruimen en amandelen.
Aan de ene zijde beginnen met oprollen.
Snijd rol in 12 plakken van 4 cm breed.
Deze met de gesneden kant naar boven in een ingevette springvorm, 28 cm.
Meng 20 g suiker en 1/2 theelepel kaneel, strooi de kaneel suiker er over.
Verdeel de boter in kleine stukjes erover.
Plaats op de tweede richel van onderen.
Bak de taart in 40-45 minuten gaar.
Laat iets afkoelen en met slagroom natuurlijk opdienen.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Pruimen zijn nu goedkoop. Profiteer er van!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst