Klik op foto om te vergroten.
Ben geen liefhebber van vlees uit blik maar deze eend is echt super lekker, leren kennen danks zei Anna.
Recept
« Terug naar recepten
Quiche met Confit de Canard du Sud-ouest Frankrijk
PT50M
Quiche met Confit de Canard du Sud-ouest Frankrijk
Een heerlijk quiche met confit de canard du sud-ouest frankrijk recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met Confit de Canard du Sud-ouest Frankrijk te bereiden
Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik enkele gaatjes in het deeg. Je mag de taartvorm insmeren met boter ofwel gebruik je het bakpapier van het bladerdeeg.
De eend even opwarmen, deze is in eigen vet verpakt. Het vet niet gebruiken, ontdoe het vlees van de beentjes en maak er fijne sliertjes van.
Snij de wortelen in schijven.
Porei in ringen snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wok deze op samen met de pruimen zeer goed kruiden.
Kook de aardappelen in blokjes gesneden beetgaar aan.
Klop de eieren los met de room en kruid goed af.
Verdeel het vlees over het bladerdeeg vervolgens de groenten en aardappelen giet de los geklopte eikes erover en bestrooi rijkelijk met kaas.
Zet deze in een voorverwarmde oven op 200 gr en bak +/- 40 min.
Serveer zeer warm.
De eend even opwarmen, deze is in eigen vet verpakt. Het vet niet gebruiken, ontdoe het vlees van de beentjes en maak er fijne sliertjes van.
Snij de wortelen in schijven.
Porei in ringen snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wok deze op samen met de pruimen zeer goed kruiden.
Kook de aardappelen in blokjes gesneden beetgaar aan.
Klop de eieren los met de room en kruid goed af.
Verdeel het vlees over het bladerdeeg vervolgens de groenten en aardappelen giet de los geklopte eikes erover en bestrooi rijkelijk met kaas.
Zet deze in een voorverwarmde oven op 200 gr en bak +/- 40 min.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Anna zegt:
Anna zegt:
XX Anna.
Ank grasman zegt: