Recept
« Terug naar recepten
Ricottacakejes
PT40M
Ricottacakejes
Een heerlijk ricottacakejes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricottacakejes te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de ricotta met de pecorino en de eieren. Roer de fijngesneden tomaatjes erdoor. Breng op smaak met peper. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel het ricottamengsel over de vormpjes. Bestrooi met de pijnboompitten. Bak de ricottacakejes in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer lauw of koud.
Tip: Vervang de zongedroogde tomaatjes eens door een handje fijngesneden zwarte olijven.
Tip: Vervang de zongedroogde tomaatjes eens door een handje fijngesneden zwarte olijven.