KookJij

RIJST Cantonese Rice III

Een heerlijk rijst cantonese rice iii recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Cantonese Rice III te bereiden

*Paddenstoelen 30 minuten weken in warm water.
*Rijst is gekookt een dag van te voren en afgekoeld in ijskast.
*In anti-aanbak pan omelet bakken in 1 eetlepel sesamolie
*In wadjan (wok) in eetlepel sesamolie de uien en knoflook aanfruiten tot ze glazig zien. Hierbij de pancetta blokjes, paddenstoelenstukjes en doperwtjes doen tot het spek bruin is gekleurd. Blijf roeren.
*In een andere wadjan de rest van de sesam olie verhitten en hierin de rijst verwarmen met de soja-saus en het zout en de cayenne peper. Als dit goed warm is en homogeen gekleurd, bijvoegen bij de inhoud van de andere wadjan en goed doorroeren.
*Hierbij de omelet doen.
*Opdienen in voorverwarmde borden met lenteuitjes en fijngehakte korianderblaadjes over de rijst gestrooid.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*We kunnen dit eten met bv gamba's, vlees, kip, als snack enz.
*EVT:Gehakte cashewnoten / katjang
*In plaats van rijst kan ook mie worden gebruikt (de dunne eieremie / glasnoedels).
*Kooktijd gaat uit van het feit dat de rijst al gekookt is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anja Dijkstra

Anja Dijkstra zegt:
Lijkt me inderdaad lekker met gamba's. Bedankt voor dit recept, ik ga het zeker uitproberen.
Groeten,
Anja