*We kunnen dit eten met bv gamba's, vlees, kip, als snack enz.
*EVT:Gehakte cashewnoten / katjang
*In plaats van rijst kan ook mie worden gebruikt (de dunne eieremie / glasnoedels).
*Kooktijd gaat uit van het feit dat de rijst al gekookt is.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Cantonese Rice III
PT45M
RIJST Cantonese Rice III
Een heerlijk rijst cantonese rice iii recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Cantonese Rice III te bereiden
*Paddenstoelen 30 minuten weken in warm water.
*Rijst is gekookt een dag van te voren en afgekoeld in ijskast.
*In anti-aanbak pan omelet bakken in 1 eetlepel sesamolie
*In wadjan (wok) in eetlepel sesamolie de uien en knoflook aanfruiten tot ze glazig zien. Hierbij de pancetta blokjes, paddenstoelenstukjes en doperwtjes doen tot het spek bruin is gekleurd. Blijf roeren.
*In een andere wadjan de rest van de sesam olie verhitten en hierin de rijst verwarmen met de soja-saus en het zout en de cayenne peper. Als dit goed warm is en homogeen gekleurd, bijvoegen bij de inhoud van de andere wadjan en goed doorroeren.
*Hierbij de omelet doen.
*Opdienen in voorverwarmde borden met lenteuitjes en fijngehakte korianderblaadjes over de rijst gestrooid.
*Rijst is gekookt een dag van te voren en afgekoeld in ijskast.
*In anti-aanbak pan omelet bakken in 1 eetlepel sesamolie
*In wadjan (wok) in eetlepel sesamolie de uien en knoflook aanfruiten tot ze glazig zien. Hierbij de pancetta blokjes, paddenstoelenstukjes en doperwtjes doen tot het spek bruin is gekleurd. Blijf roeren.
*In een andere wadjan de rest van de sesam olie verhitten en hierin de rijst verwarmen met de soja-saus en het zout en de cayenne peper. Als dit goed warm is en homogeen gekleurd, bijvoegen bij de inhoud van de andere wadjan en goed doorroeren.
*Hierbij de omelet doen.
*Opdienen in voorverwarmde borden met lenteuitjes en fijngehakte korianderblaadjes over de rijst gestrooid.
Anja Dijkstra zegt:
Groeten,
Anja