Recept
« Terug naar recepten
Aziatisch rijstpannetje met gehakt, sperziebonen, champignons en taugé
PT20M
Aziatisch rijstpannetje met gehakt, sperziebonen, champignons en taugé
Voorgekookte rijst met diverse groenten en geruld gehakt. Aziatisch gekruid. Ook lekker als je nog een restant groenten hebt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aziatisch rijstpannetje met gehakt, sperziebonen, champignons en taugé te bereiden
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon. Snij/Breek ze eventueel in stukken. Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin het gehakt rul en bruin.
- Bak de rode peper, sjalot-snippers en de knoflook even mee. Voeg de prei en de champignons toe en bak die al omscheppend plm. 3 minuten mee. Voeg dan de voorgekookte boontjes en de rijst toe. Bak alles al omscheppend plm. 3 minuten op hoge warmtebron.
- Roer de sojasaus en de chilisaus erdoor. Kruid eventueel nog met wat peper en zout.
- Schep vlak voor het opdienen de taugé door het rijstpannetje
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik heb voor dit lekkere rijst-pannetje allerlei groenteresten gebruikt. Je kunt zelf zoveel variëren als je wilt. Alles in één pan, lekker Aziatisch gekruid.