Weer eens heel iets anders en het smaakt heerlijk.
Lekker met een omelet en een komkommersalade.
Recept
« Terug naar recepten
Azia bolo met rundergehakt en eiermie
PT20M
Azia bolo met rundergehakt en eiermie
Een heerlijke variatie op de gewone eiermie of bami. Lekker met gehakt, pittig gekruid en diverse groenten. Bijzonder "de tomatensaus" door de mie.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
aangepast recept uit kooktijdschrift "Essen und Trinken"
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Azia bolo met rundergehakt en eiermie te bereiden
- Eiermie in ruim water garen volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Goed laten uitlekken en eventueel in kleinere stukken snijden.
- 1 eetlepel olie verhitten in de wok.
- Gehakt kruiden met peper, zout en 2 theelepels kerriepoeder
- Gehakt in grove stukken plm. 5 minuten bakken. Uit de wok halen.
- Rest olie in de wok verhitten. Hierin de reepjes wortel, lente-ui, knoflook, gember en rode peper plm. 4 minuten al omscheppend bakken. Korianderpoeder 1 minuut meebakken.
- Gepureerde tomaten, sojasaus, gehakt en eiermie mengen met de groenten.
- Op smaak maken met peper, zout, 2 theelepels honing en een paar druppels citroensap.