Recept
« Terug naar recepten
Rijstpap
PT45M
Rijstpap
Een heerlijk rijstpap recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renke Bouwen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstpap te bereiden
* doe de melk, de rijst, de vanille-essence en de saffraan in een kookpot en breng aan de kook, af en toe roeren
* laat op een zacht vuur pruttelen tot de pap goed begint in te dikken, regelmatig roeren, zeker vanaf de pap dik begint te worden
* voeg de suiker en de eierdooier toe, laat nog enkele minuten op het vuur staan, onder voortdurend roeren
* verdeel over schaaltjes of bordjes
* laat op een zacht vuur pruttelen tot de pap goed begint in te dikken, regelmatig roeren, zeker vanaf de pap dik begint te worden
* voeg de suiker en de eierdooier toe, laat nog enkele minuten op het vuur staan, onder voortdurend roeren
* verdeel over schaaltjes of bordjes