Recept
« Terug naar recepten
Taart voor de winterse dagen
PT30M
Taart voor de winterse dagen
Een heerlijk taart voor de winterse dagen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
.... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taart voor de winterse dagen te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Appels in blokjes snijden mengen met amaretto en de rozijnen.
Bloem op een hoopje op het aanrecht maak een kuiltje daarin de eieren (zonder schaal natuurlijk) aan de buitenkant van de bloem suiker, boter en een beetje zout.
De eieren met de hand losdraaien en vervolgens de bloem en andere ingredienten eronder mengen.
Als de bloem volledig vermengd is met de ingredienten deze uitrollen.
Neem een taartvorm leg er bakpapier in vervolgens het deeg duw goed aan.
Leg de appeltjes met rozijnen in de taartvorm.
Bak deze gedurende een 20 min in de oven.
Roer de vanille poeder met 4 eetlepels melk los.
De rest van de melk samen met suiker en confituur opwarmen tot aan het kookpunt voeg de opgeloste vanille poeder toe en roer goed.
Haal de taart uit de oven verwijder de taartvorm de pudding over de appels verdelen.
Zet de taart nog een tiental min in de oven.
Laat de taart afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.
Appels in blokjes snijden mengen met amaretto en de rozijnen.
Bloem op een hoopje op het aanrecht maak een kuiltje daarin de eieren (zonder schaal natuurlijk) aan de buitenkant van de bloem suiker, boter en een beetje zout.
De eieren met de hand losdraaien en vervolgens de bloem en andere ingredienten eronder mengen.
Als de bloem volledig vermengd is met de ingredienten deze uitrollen.
Neem een taartvorm leg er bakpapier in vervolgens het deeg duw goed aan.
Leg de appeltjes met rozijnen in de taartvorm.
Bak deze gedurende een 20 min in de oven.
Roer de vanille poeder met 4 eetlepels melk los.
De rest van de melk samen met suiker en confituur opwarmen tot aan het kookpunt voeg de opgeloste vanille poeder toe en roer goed.
Haal de taart uit de oven verwijder de taartvorm de pudding over de appels verdelen.
Zet de taart nog een tiental min in de oven.
Laat de taart afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
mia7 zegt:
In Nederland noemen we dat Patentbloem.
Redactie KookJij.
derbyke zegt:
derbyke zegt:
Dorry zegt:
derbyke zegt:
mia7 zegt:
Groetjes Mia:)