KookJij

Taart surprise

Een heerlijk taart surprise recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taart surprise te bereiden

Doe in een grote kom de suiker, vanillesuiker, zout, zachte boter of olie het ei en de lauwe melk.
Daarop de bloem en gist poeder.
Alles door elkaar kneden tot het deeg loslaat van de rand van de kom. Het deeg goed uitrollen en op de ingevette taartvorm leggen.Z owel de randen en aandrukken de rest van het deeg afsnijden en houden voor deksel. Vochtige keukenhanddoek op het deeg leggen en een uur laten rijzen.
Bereid de vanille pudding zoals op de verpakking wel maar een halve liter melk gebruiken en 2 zakjes vanille suiker en 1 ei toevoegen. Laat afkoelen.
Schil de appels en snijd in schijfjes, rabarber ontvliezen en in stukken snijden zowel de nectarine.
Neem de taartvorm spuit de pudding er op en leg de appels volledig rond op de pudding in het midden de rabarber en nectarine. De rest van het deeg zeer dun uitrollen en boven op de taart leggen, de zijkanten aan duwen met het deeg van de taart .Met de schaar enkele knipjes geven in het deksel Laat weer een half uur rijzen. Oven voor verwarmen op 200 graden en de taart na 30min bakken bestrijken met het ei en de fijne suiker er over strooien. Laat nu nog ongeveer 10 min bakken. Laten afkoelen in taartvorm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anoniem

anoniem zegt:
Het ziet er raar uit maar lijkt me wel lekker...
rabarber ?!:p