Recept
« Terug naar recepten
Risotto met tuinbonen
PT40M
Risotto met tuinbonen
Een heerlijk risotto met tuinbonen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met tuinbonen te bereiden
Blancheer de tuinbonen ca.2 min.Verwijder de buitenste velletjes van de bonen en kook ze in 8 min.beetgaar.Los de blokjes bouillon op in 750 ml.kokend water.pel en snipper de ui.Smelt 50 gr.boter met de olijfolie en fruit de ui ca.2 min.Voeg de rijst toe en bak al roerend tot de rijst gaat glanzen.Hak de blaadjes salie grof en schep ze door de rijst.Schenk de bouillon beetje voor beetje erbij en laat deze steeds opnemen door de rijst.Herhaal deze handeling tot de bouillon op is. (dit duurt ongeveer 20 min.).Snijd de parmaham in stukken en bak deze in een droge koekepan knapperig.Schaaf flinters van de kaas en schep de helft hiervan met 1 el.boter,de tuinbonen en de parmaham door de risotto.Verwarm dit goed door en breng het op smaak met peper en zout.Serveer de risotto op een schaal en bestrooi deze met de rest van de kaas.
brandaris zegt: