Recept
« Terug naar recepten
Rode kool
PT20M
Rode kool
Een heerlijk rode kool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kool te bereiden
Rode kool schoonmaken en in fijne slierten snijden .
Appels schillen , klokhuis verwijderen en in kleine partjes snijden .
Spekblokjes zonder vetstoffen krokant aanbakken .
Stoof de rode kool met boter en de suikers voeg de appels en balsamicoazijn toe laat op een zacht vuur sudderen tot deze beetgaar zijn voeg als laatste de spekblokjes toe .Serveer zeer warm .
Appels schillen , klokhuis verwijderen en in kleine partjes snijden .
Spekblokjes zonder vetstoffen krokant aanbakken .
Stoof de rode kool met boter en de suikers voeg de appels en balsamicoazijn toe laat op een zacht vuur sudderen tot deze beetgaar zijn voeg als laatste de spekblokjes toe .Serveer zeer warm .
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Deze simpele bereiding van rode kool kan geserveerd worden met boerenworst of vlees naar keuze evenzeer aardappels naar keuze .
Henk zegt: