Recept
« Terug naar recepten
Roggebroodtrifle met mango
PT15M
Roggebroodtrifle met mango
Een heerlijk roggebroodtrifle met mango recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeroen van Oosterwijk
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roggebroodtrifle met mango te bereiden
Een recept voor een héérlijk zoet toetje. Verkruimel 4 sneetjes Fries roggebrood en vermeng ze met 2 eetlepels abrikozenjam en 2 eetlepels cream sherry. Schil een mango met een dunschiller, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in stukjes. Verdeel het roggebrood over de bodem van een glazen schaal en schep de mango erover. Strijk hier ½ liter blanke vla over uit. Klop 125 ml slagroom stijf met 1 eetlepel suiker en strijk de room over de vla uit. Garneer met halve aardbeien. Laat de trifle in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.