KookJij

Romige maïssoep

Een heerlijk romige maïssoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige maïssoep te bereiden

1. Breng 1,5 liter water aan de kook met het bouillonblokje. Voeg er de kippenboutjes, 1 sjalot, de wortel, selder en prei aan toe. Laat 20 minuten zacht koken onder deksel.
2. Neem de kippenboutjes weg en laat wat afkoelen. Doe het vel eraf, haal het vlees van de botjes en snij in reepjes. Draai de bouillon door de roerzeef. Voeg 2/3 van de uitgelekte maïskorrels toe en pureer met de staafmixer.
3. Roerbak de tweede sjalot met de knoflook 1 minuut in 1 koffielepl maïsolie. Doe er de kip en de overgebleven maïskorrels bij. Roerbak nog 1 minuut. Kruid met peper en zout.
4. Meng het maïszetmeel met enkele eetlepels koud water. Breng de bouillon weer aan de kook. Schenk het maïspapje erbij. Roer voortdurend tot de soep wat indikt. Voeg de tuinkruiden toe. Kruid met peper en zout.
5. Verdeel het geroerbakte maïs-kip menseltje over kommetjes of diepe borden. Lepel er de hete soep bij en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst