Recept
« Terug naar recepten
Romige shii-take soep
PT35M
Romige shii-take soep
Een heerlijk romige shii-take soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige shii-take soep te bereiden
Hak de uitjes zeer fijn. Snijd de shii-take in kleine stukjes en 100 gram in plakjes. Doe de boter in de kookpan en laat dit uitbruisen maar niet kleuren. Fruit hier in de fijn gehakte uitjes en 300 gram in stukjes gesneden shii-take en laat dit 5 minuten meebakken. Voeg de bouillon erbij en breng deze aan de kook en laat gedurende 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine en doe hem dan weer terug in de pan. Voeg de créme fraïche toe en breng op smaak met zout en peper en iets bouillonpoeder. Bak de plakjes shii-take gedurende 5 minuten in 20 gram boter tot ze iets gekleurd zijn, flambeer ze met iets cognac.
Henk zegt: