Recept
« Terug naar recepten
Roomijs met zonnebloempitten en bittere chocolade
PT45M
Roomijs met zonnebloempitten en bittere chocolade
Een heerlijk roomijs met zonnebloempitten en bittere chocolade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roomijs met zonnebloempitten en bittere chocolade te bereiden
Schroei de zonnebloempitten zonder olie goudbruin
Verdeel de bruine basterdsuiker er over en laat deze zacht smelten.
Schep de pitten op een bord en laat ze afkoelen.
Breng de melk met 50 gram suiker aan de kook.
Klop de eierdooiers met de rest van de suiker op tot een romig massa.
Giet de kokende melk er langzaam bij.
Giet alles weer in de pan en breng het tot 90 graden.
Vervolgens afkoelen in ijswater.
Klop de room en spatel deze door de ijsmassa.
Als het ijs in de machine begint te binden, dan de zonnebloempitten en de chocolade toevoegen.
Verdeel de bruine basterdsuiker er over en laat deze zacht smelten.
Schep de pitten op een bord en laat ze afkoelen.
Breng de melk met 50 gram suiker aan de kook.
Klop de eierdooiers met de rest van de suiker op tot een romig massa.
Giet de kokende melk er langzaam bij.
Giet alles weer in de pan en breng het tot 90 graden.
Vervolgens afkoelen in ijswater.
Klop de room en spatel deze door de ijsmassa.
Als het ijs in de machine begint te binden, dan de zonnebloempitten en de chocolade toevoegen.