Je kunt de kruiden in dit gerecht heel goed aanpassen aan je eigen smaak. Gebruik je kerriepoeder, ketjap en sambal dan wordt de smaak Aziatisch.
Gebruik je tijm of oregano dan wordt de smaak het meer mediterraan.
Lekker met aardappelen, pasta of rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Prei-gehakt-pannetje
PT10M
Prei-gehakt-pannetje
Gehakt en prei wokken. Afmaken met een scheut room.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei-gehakt-pannetje te bereiden
- Maak de prei schoon en snij deze in smalle ringetjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit onder regelmatig omscheppen rul en bruin. Doe de prei erbij en bak dit al omscheppend plm. 5 minuten mee. Voeg de room toe.. Breng aan de kook. Laat inkoken tot de room gaat binden. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een mespunt suiker.