Recept
« Terug naar recepten
Rotti koekoes met kruiden=gestoomde cake
PT40M
Rotti koekoes met kruiden=gestoomde cake
Een heerlijk rotti koekoes met kruiden=gestoomde cake recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rotti koekoes met kruiden=gestoomde cake te bereiden
De eieren 10 min. mixen tot ze wit zien. Daarna de suiker erbij voegen en mixen tot het opgelost is. Dan de gezeefde bloem en de kruiden, vanillesuiker en likeur toevoegen. Dit alles weer goed mixen tot pap.Vervolgens gaat de sevenup erdoor heen. De rijststomer met water vullen en in de binnenpan van de rijststomer leggen we de theedoek bestrooid met bloem. Het beslag hier in gieten en de rijststomer op het vuur zetten met de deksel op de pan. Een half uur aan de kook houden en 15 min op laag vuur. Daarna de deksel open maken en met een satèprikker kijken middels prikken kijken of de cake gaar is.Als de rottie koekoes goed gemaakt is moet er boven in de cake een barst zitten. De cake moet luchtig zijn en kan warm of koud gegeten worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rudi spermon zegt:
dit is mijn variatie op Rottie koekoes ;)
ruth zegt:
Inge zegt:
Marloes zegt:
timmerman zegt: