KookJij

Rotti koekoes met kruiden=gestoomde cake

Een heerlijk rotti koekoes met kruiden=gestoomde cake recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rotti koekoes met kruiden=gestoomde cake te bereiden

De eieren 10 min. mixen tot ze wit zien. Daarna de suiker erbij voegen en mixen tot het opgelost is. Dan de gezeefde bloem en de kruiden, vanillesuiker en likeur toevoegen. Dit alles weer goed mixen tot pap.Vervolgens gaat de sevenup erdoor heen. De rijststomer met water vullen en in de binnenpan van de rijststomer leggen we de theedoek bestrooid met bloem. Het beslag hier in gieten en de rijststomer op het vuur zetten met de deksel op de pan. Een half uur aan de kook houden en 15 min op laag vuur. Daarna de deksel open maken en met een satèprikker kijken middels prikken kijken of de cake gaar is.Als de rottie koekoes goed gemaakt is moet er boven in de cake een barst zitten. De cake moet luchtig zijn en kan warm of koud gegeten worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

timmerman

timmerman zegt:
Je moet de rotti wel een uur in de stomer laten en dan pas kijken, want als je eerder kijkt zakt die in en zo plat als een dubbeltje.
bea

bea zegt:
Wat als je geen rijststomer hebt, kan dit op een andere manier?
rudi spermon

rudi spermon zegt:
Ik heb de rottie gemaakt volgens Ruth's recept (ik vond dat het makkelijkst met die kopjes dit en dat. Alleen heb ik geen wachttijden gebruikt. Ik zelf vind het lekker om in een deel van het beslag wat kruiden te doen. 1 thee lepel kruidnagelen en 1 thee lepel kaneel. En dan de twee bij elkaar in de pan doen. Ik doe er graag wat geraspte citroenschil in. En dan een half uur stomen, van het vuur halen en kwartiertje laten rusten.
dit is mijn variatie op Rottie koekoes ;)
ruth

ruth zegt:
rottie kukus: 5 eieren 2 kopjes {theekop} suiker 3 kopjes meel snufje zout seven up eerst de eieren mixen ongeveer 20 min daarna suiker vanille suiker erin ongeveer 15 min mixen daarna kopje voor kopje meel erin doen en wat seven up ongeveer nog 15 min mixen dan met een garde nog wat seven up bij en luchtig erdoorheen het beslag moet dikker zijn als pannekoek beslag het water van de stomer niet te veel doen wat anders wordt theedoek nat en dan lukt het niet dus zo min mogelijk water wel telkens bijvullen zet alvast de waterkoker aan zodat wanneer je bijvult het water al warm is ongeveer 1 uur stomen succes!!! inge
Inge

Inge zegt:
hoi en help aub heb al 3 x rottie KOEKOES GEMAAKT VOLGENS DIT RECEPT wat doe ik nog verkeerd pleaSE HELP zo plat als een dubbeltje:(:(:(
Marloes

Marloes zegt:
Beste Joris, rotti koekoes kan je heel goed invriezen, net zoals spekkoek; geen probleem!;)
Joris

Joris zegt:
Marloes, koekoes betekend "stomen" en kan je dus niet invriezen. De roti (brood) kan je wel goed invriezen.

Marloes

Marloes zegt:
Heerlijk!
ipv bakpoeder heb ik een extra ei genomen koekoes ook goed in kunt vriezen