Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo maart 2011.
Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Cake met peren
PT60M
Cake met peren
Een heerlijk cake met peren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
.... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cake met peren te bereiden
Oven voorverwarmen op 170°C.
Peren in stukjes snijden citroensap erover sprenkelen.
Boter goed los kloppen met de suiker tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Zelfrijzend bakmeel toevoegen en goed mengen. Meng de stukjes peer onder het deeg.
Neem een beboterde en bebloemde bakvorm vul met de mengeling. Overschot van deeg in kleine vormpjes doen.
Bak 60 min in de voorverwarmde oven, 15 min laten afkoelen in bakvorm, daarna uitstorten op rooster.
Peren in stukjes snijden citroensap erover sprenkelen.
Boter goed los kloppen met de suiker tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Zelfrijzend bakmeel toevoegen en goed mengen. Meng de stukjes peer onder het deeg.
Neem een beboterde en bebloemde bakvorm vul met de mengeling. Overschot van deeg in kleine vormpjes doen.
Bak 60 min in de voorverwarmde oven, 15 min laten afkoelen in bakvorm, daarna uitstorten op rooster.