Recept
« Terug naar recepten
Rozenparfait met wodka lime
PT40M
Rozenparfait met wodka lime
Een heerlijk rozenparfait met wodka lime recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozenparfait met wodka lime te bereiden
Voeg de eierdooiers, het ei en 75 gram suiker bij elkaar in een bakje en roer dit los.
Zet een pan op met water, breng aan de kook en zet hier het bakje met het ei op.
Klop het eimengsel op tot het gaat binden bij ca. 85 graden. Let op dat het niet te warm wordt, want dan gaat het ei stollen.
Haal het bakje van de pan af en klop het koud.
Klop de slagroom met de rozensiroop op tot yoghurtdikte.
Vermeng het eimengsel met de slagroom en spatel het voorzichtig tot een parfait.
Leg de plakjes cake in een stekertje en giet hierop de parfait.
Zet de gevulde stekertjes ca. 3 uur in de vriezer, totdat de parfait hard is geworden.
Snijd van de limoen een paar dunne plakjes en verwijder het witte vlies. Snijd de limoenschilletjes in zeer dunne reepjes.
Zet de suiker (100 gram) op met een paar druppeltjes water en kook hiervan een llicht karamel.
Blus af met wodka en het sap van de limoentjes en voeg de helft van de schilletjes toe.
Laat het inkoken tot een lichtgebonden saus ontstaat.
Zet de parfait op een bord en beleg deze met de eetbare rozenblaadjes en de rest van de schilletjes. Lepel de saus er omheen.
Zet een pan op met water, breng aan de kook en zet hier het bakje met het ei op.
Klop het eimengsel op tot het gaat binden bij ca. 85 graden. Let op dat het niet te warm wordt, want dan gaat het ei stollen.
Haal het bakje van de pan af en klop het koud.
Klop de slagroom met de rozensiroop op tot yoghurtdikte.
Vermeng het eimengsel met de slagroom en spatel het voorzichtig tot een parfait.
Leg de plakjes cake in een stekertje en giet hierop de parfait.
Zet de gevulde stekertjes ca. 3 uur in de vriezer, totdat de parfait hard is geworden.
Snijd van de limoen een paar dunne plakjes en verwijder het witte vlies. Snijd de limoenschilletjes in zeer dunne reepjes.
Zet de suiker (100 gram) op met een paar druppeltjes water en kook hiervan een llicht karamel.
Blus af met wodka en het sap van de limoentjes en voeg de helft van de schilletjes toe.
Laat het inkoken tot een lichtgebonden saus ontstaat.
Zet de parfait op een bord en beleg deze met de eetbare rozenblaadjes en de rest van de schilletjes. Lepel de saus er omheen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
addie zegt:
groetjes, addie