Recept
« Terug naar recepten
Runderstoofpot
PT150M
Runderstoofpot
Een heerlijk runderstoofpot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoofpot te bereiden
Kruid de runderstooflappen met zout en peper.
Doe ruim boter in de braadpan en bak de stooflappen rondom licht bruin.
Snijdt ondertussen de ui, champignons en de paprika in grove stukken.
Snijdt de wortel (winterpeen) in ronde plakken.
Als het rundvlees rondom is aangebakken en lichtbruin van kleur is, haal dan het vlees uit de pan en snijdt dit in grove stukken.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de grof gesneden ui, champignons, paprika en de wortel toe. Voeg ook twee laurierbladeren toe, een paar kruidnagelen en wat jeneverbessen.
Voeg ongeveer een halve liter vers gemaakte bouillon toe (of maak een bouillon van een bouillonblokje).
Laat het geheel ongeveer een uur op laag vuur pruttelen.
Voeg dan de grof gesneden kouseband of evt. sperziebonen toe.
Gooi een flinke scheut rode droge wijn toe (ongeveer 1/3 liter) en laat dit dan nog pruttelen op laag vuur tot het vlees gaar is.
Doe ruim boter in de braadpan en bak de stooflappen rondom licht bruin.
Snijdt ondertussen de ui, champignons en de paprika in grove stukken.
Snijdt de wortel (winterpeen) in ronde plakken.
Als het rundvlees rondom is aangebakken en lichtbruin van kleur is, haal dan het vlees uit de pan en snijdt dit in grove stukken.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de grof gesneden ui, champignons, paprika en de wortel toe. Voeg ook twee laurierbladeren toe, een paar kruidnagelen en wat jeneverbessen.
Voeg ongeveer een halve liter vers gemaakte bouillon toe (of maak een bouillon van een bouillonblokje).
Laat het geheel ongeveer een uur op laag vuur pruttelen.
Voeg dan de grof gesneden kouseband of evt. sperziebonen toe.
Gooi een flinke scheut rode droge wijn toe (ongeveer 1/3 liter) en laat dit dan nog pruttelen op laag vuur tot het vlees gaar is.