Recept
« Terug naar recepten
Sabayon met rood fruit uit de oven
PT40M
Sabayon met rood fruit uit de oven
Een heerlijk sabayon met rood fruit uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sabayon met rood fruit uit de oven te bereiden
Klop in een kom, die in een pan kan hangen, met een garde de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Hang de kom in een pan met een bodempje kokend water (au bain-marie). Let op: de kom mag het kokende water (net) niet raken. Schenk de wijn bij het eimengsel en verwarm het terwijl je het opklopt tot een zeer schuimige sabayon. Het duurt circa 10 minuten voordat de eidooiers voldoende verhit zijn. Laat de sabayon helemaal afkoelen.
Verhit de ovengrill. Verdeel de vruchten over de 6 ovenschaaltjes, besprenkel ze met de likeur en verdeel de sabayon erover. Zet de schaaltjes op een rooster vlak onder de grill en verwarm ze 2-3 minuten, tot de bovenkant een mooi kleurtje heeft.
Verhit de ovengrill. Verdeel de vruchten over de 6 ovenschaaltjes, besprenkel ze met de likeur en verdeel de sabayon erover. Zet de schaaltjes op een rooster vlak onder de grill en verwarm ze 2-3 minuten, tot de bovenkant een mooi kleurtje heeft.
jsnellenberg zegt: