Recept
« Terug naar recepten
Saffraanrisotto met ’n mergpijpje
PT35M
Saffraanrisotto met ’n mergpijpje
Een heerlijk saffraanrisotto met ’n mergpijpje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saffraanrisotto met ’n mergpijpje te bereiden
Bak de ui aan in olijfolie, voeg de rijst toe en laat kort meestoven. Blus met witte wijn.
Voeg de saffraandraadjes toe en giet een scheutje bouillon bij de rijst. Roer de rijst tot de bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens opnieuw bouillon toe en herhaal de werkwijze.
Blijf bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer een kwartier.
Roer boter, Grana Padano en olijfolie door de rijst om hem extra smeuïg te maken.
Terwijl de risotto gaart, stoof je de mergpijpen met de groenten en de witte wijn.
Leg het mergpijpje op de risotto en rasp er Grana Padano over.