Wij kregen een logée die dol is op vis. Het was een mooie warme dag waardoor ik zin kreeg in paella. Ik wilde niet teveel werk hebben en ik had al eens een dergelijke paella gemaakt. Dus werd het een paella met vis, schaal en schelpdieren.
Voeg de sperziebonen op tijd toe aan de rijst want ze worden niet snel gaar. Dat komt waarschijnlijk door het zuur van de witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Paella met kabeljauw, mosselen en garnalen
PT40M
Paella met kabeljauw, mosselen en garnalen
Deze paella past bij een mooie zomerse dag. Zo waan je je een beetje in Spanje. In deze paella is geen vlees verwerkt maar groenten, vis, mosselen en garnalen. We hebben ervan gesmuld.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paella met kabeljauw, mosselen en garnalen te bereiden
- Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn.Roer de Al Andalus-kruiden door de rijst.
- Giet de wijn erbij, roer goed door. Zodra de wijn is opgenomen door de rijst voeg je er een scheutje bouillon bij en de stukjes tomaat, paprika, sperziebonen en de bevroren doperwten.
- Schenk beetje bij beetje steeds wat van de bouillon bij de rijst. Steeds goed doorroeren en zachtjes laten koken.
- Voeg na plm. 20 minuten de stukjes kabeljauw, mosselen en garnalen toe aan de paella. De kabeljauw is snel gaar en de mosselen en garnalen moeten alleen nog goed doorwarmen.
- Proef de paella en voeg eventueel nog wat zout of kruiden toe,
- Garneer de pella met partjes citroen en fijngehakte peterselie. .