Recept
« Terug naar recepten
Salade met verse erwtjes, sliptong en sinaasappeld
PT20M
Salade met verse erwtjes, sliptong en sinaasappeld
Een heerlijk salade met verse erwtjes, sliptong en sinaasappeld recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met verse erwtjes, sliptong en sinaasappeld te bereiden
Meng de mayonaise, yoghurt, het sinaasappelsap en een snufje zout met de dragonblaadjes. Pureer het geheel met de staafmixer. Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook de erwtjes 1 minuut en spoel ze goed koud. Snijd de radijs in partjes en meng ze met de sla, amandelsnippers en doperwtjes. Rooster de boterhammen en verwijder de korst. Snijd ze diagonaal doormidden. Breng de sliptongetjes op smaak met zout en haal ze door de bloem. Bak ze in een mengsel van olie en boter op halfhoog vuur kort aan beide zijden. Verdeel de salade over 4 grote borden en leg de filets erop. Leg er 2 broodjes op en druppel de saus over het geheel.