KookJij

Salade met Zuur-Inleg

Een heerlijk salade met zuur-inleg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 - 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.(naar een Amerikaans idee)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade met Zuur-Inleg te bereiden

1).Kook de 2 azijnsoorten op in een pannetje dat tegen de zuren kan.
2).Stort de kokende azijn in een kom waarin een mengsel zit van de selderij, wortelen en de kool,,dek af met een deksel en laat dat langzaam afkoelen.
3).Dan de klein gesneden paprika er door werken en nog eens 20 minuten laten staan.
4).Gooi dan alles door een zeef om het te laten aflopen en doe 3 - 4 eetlepels azijn weer terug bij de groentes.
5).Nu mag er bij de olie, de perzik,de komkommer,de sla,de rucola, de geitenkaas, peper en zout, de amandelsnippers en het eikruim.
6).Roer dat goed om en bestrooi met de paprikapoeder.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Verdeel de salade over de bordjes en geef er voor de liefhebbers wat mayonaise bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst