Recept
« Terug naar recepten
Salade met Zuur-Inleg
PT60M
Salade met Zuur-Inleg
Een heerlijk salade met zuur-inleg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.(naar een Amerikaans idee)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met Zuur-Inleg te bereiden
1).Kook de 2 azijnsoorten op in een pannetje dat tegen de zuren kan.
2).Stort de kokende azijn in een kom waarin een mengsel zit van de selderij, wortelen en de kool,,dek af met een deksel en laat dat langzaam afkoelen.
3).Dan de klein gesneden paprika er door werken en nog eens 20 minuten laten staan.
4).Gooi dan alles door een zeef om het te laten aflopen en doe 3 - 4 eetlepels azijn weer terug bij de groentes.
5).Nu mag er bij de olie, de perzik,de komkommer,de sla,de rucola, de geitenkaas, peper en zout, de amandelsnippers en het eikruim.
6).Roer dat goed om en bestrooi met de paprikapoeder.
2).Stort de kokende azijn in een kom waarin een mengsel zit van de selderij, wortelen en de kool,,dek af met een deksel en laat dat langzaam afkoelen.
3).Dan de klein gesneden paprika er door werken en nog eens 20 minuten laten staan.
4).Gooi dan alles door een zeef om het te laten aflopen en doe 3 - 4 eetlepels azijn weer terug bij de groentes.
5).Nu mag er bij de olie, de perzik,de komkommer,de sla,de rucola, de geitenkaas, peper en zout, de amandelsnippers en het eikruim.
6).Roer dat goed om en bestrooi met de paprikapoeder.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel de salade over de bordjes en geef er voor de liefhebbers wat mayonaise bij.