Ik vond een dergelijk recept op het internet maar heb er zoveel aan gesleuteld dat ik het een eigen recept durf te noemen. Lekker met rijst en een salade of als bijgerecht op een Indische rijsttafel.
Ik maakte dit gerecht een dag tevoren zodat de smaak van de saus goed in de eieren kon trekken.
De volgende dag het gerecht goed verwarmen en de eieren halveren. Met de dooier naar boven in de saus leggen.
Recept
« Terug naar recepten
Sambal goreng telor met sperziebonen
PT20M
Sambal goreng telor met sperziebonen
De hardgekookte eieren worden samen met de sperziebonen opgediend in een lekkere saus van o.a. kokosmelk en tomatenblokjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal goreng telor met sperziebonen te bereiden
- Kook de eieren hard.
- Kook de schoongemaakt sperziebonen beetgaar in water met zout.
- Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en gember een paar minuten. Maak op smaak met de sambal, laos, suiker en tomatenpuree. Roer alles goed door. Laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Roer de tomatenblokjes en de kokosmelk erdoor en een klein scheutje water. Breng alles nog een keer aan de kook.
Voeg de boontjes en de eieren toe en warm alles goed door.. Voeg eventueel nog wat suiker, sambal, peper of zout toe