Recept
« Terug naar recepten
Schnitzel met kaas en tomaat
PT20M
Schnitzel met kaas en tomaat
Een heerlijk schnitzel met kaas en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen fantasie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzel met kaas en tomaat te bereiden
-De kipfilets ontdoen van het haasje (hier kan je eventueel nuggets van maken) en tussen 2 vellen huishoudfolie de kip plat slaan tot hij ongeveer 1 cm. dik is.
-De eieren loskloppen.
-De kip eerst door de bloem halen, dan door het ei en dan door de kruidenpaneermeel.
-Even laten rusten.
-Intussen de plakjes spek uitbakken en de tomaten in plakjes snijden.
-In een pan de kipfilets bruin bakken, maar nog niet helemaal gaar.
-De plakjes spek over de schnitzels verdelen, daarover de plakjes tomaat en als laatste bestrooien met geraspte kaas.
-In de voorverwarmde oven zetten van 180C en de kaas laten smelten en goudbruin laten worden.
-Bestrooien met verse peper en zout.
-De eieren loskloppen.
-De kip eerst door de bloem halen, dan door het ei en dan door de kruidenpaneermeel.
-Even laten rusten.
-Intussen de plakjes spek uitbakken en de tomaten in plakjes snijden.
-In een pan de kipfilets bruin bakken, maar nog niet helemaal gaar.
-De plakjes spek over de schnitzels verdelen, daarover de plakjes tomaat en als laatste bestrooien met geraspte kaas.
-In de voorverwarmde oven zetten van 180C en de kaas laten smelten en goudbruin laten worden.
-Bestrooien met verse peper en zout.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Lekker met een komkommersalade en krieltjes.
martha2 zegt: