KookJij

Schnitzel met kaas en tomaat

Een heerlijk schnitzel met kaas en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen fantasie.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schnitzel met kaas en tomaat te bereiden

-De kipfilets ontdoen van het haasje (hier kan je eventueel nuggets van maken) en tussen 2 vellen huishoudfolie de kip plat slaan tot hij ongeveer 1 cm. dik is.
-De eieren loskloppen.
-De kip eerst door de bloem halen, dan door het ei en dan door de kruidenpaneermeel.
-Even laten rusten.
-Intussen de plakjes spek uitbakken en de tomaten in plakjes snijden.
-In een pan de kipfilets bruin bakken, maar nog niet helemaal gaar.
-De plakjes spek over de schnitzels verdelen, daarover de plakjes tomaat en als laatste bestrooien met geraspte kaas.
-In de voorverwarmde oven zetten van 180C en de kaas laten smelten en goudbruin laten worden.
-Bestrooien met verse peper en zout.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Lekker met een komkommersalade en krieltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

martha2

martha2 zegt:
Lijkt me heerlijk ga ik beslist maken.:p
apu

apu zegt:
Oke, zal ik doen!:):);)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Monique, je mag gerust fier zijn op je recepten, je mag gerust je naam bij bronvermelding vernoemen tenzij het recept van iemand anders komt. Groetjes :);):p