Recept
« Terug naar recepten
Schwarzwalder Kirchtrifle
PT120M
Schwarzwalder Kirchtrifle
Een heerlijk schwarzwalder kirchtrifle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schwarzwalder Kirchtrifle te bereiden
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.Met ong.700 ml.van het sap.Roer het puddingpoeder,vanillesuiker en 5 el.kersensap tot een glad mengsel.Breng de rest van de sap aan de kok en roer de poederoudding erdoorheen.Laat de massa al roerend 1 min.zachtjes doorkoken.Schep de kersen erdoor en laat de compte helemaal afkoelen.Hak de amdelen fijn en rooster ze in een droge koekepan.Rasp de schil van de citroen en pers deze uit.Roer de mascarpone,kwark,suiker,citroenschil en citroensap door elkaar.Klop de slagroom half stijf en schep de mascarpone-kwarkmengsel erdoorheen.Verbrokkel de taartbodem in grove stukken.Richt de trifle (in een groot glas) in met de compote,de stukjes koek en het mascarpone-kwarkmengsel en giet de koude koffie erbij.Zet de trifle minstens 1 uur koud weg.Garneer de trifle met wat milisse.
marjolein zegt: