Recept
« Terug naar recepten
Selderijrisotto met gorgonzola
PT30M
Selderijrisotto met gorgonzola
Een heerlijk selderijrisotto met gorgonzola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
610 kCal energie
16 Gram eiwit
30 Gram vet
62 Gram koolhydraten
16 Gram eiwit
30 Gram vet
62 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Selderijrisotto met gorgonzola te bereiden
Snijd het blad van de bleekselderij fijn en houd apart.
Schil de stengels met een dunschiller en snijd in stukjes.
Verhit 25 g boter in een pan en fruit de sjalotten 2 minuten.
Voeg de bleekselderij toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
Voeg een scheut hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
Herhaal dit tot de rijst beetgaar is.
Dit duurt 15-20 minuten.
Neem de pan van het vuur en roer er de rest van de boter door.
Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met het selderijblad.
Schil de stengels met een dunschiller en snijd in stukjes.
Verhit 25 g boter in een pan en fruit de sjalotten 2 minuten.
Voeg de bleekselderij toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
Voeg een scheut hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
Herhaal dit tot de rijst beetgaar is.
Dit duurt 15-20 minuten.
Neem de pan van het vuur en roer er de rest van de boter door.
Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met het selderijblad.