Recept
« Terug naar recepten
Siberische omelet
PT20M
Siberische omelet
Een heerlijk siberische omelet recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Siberische omelet te bereiden
Snijd de cake in dunne plakken en besprenkel ze met de maraskijn of de kirsch.Zorg dat het ijs IJSKOUD en hard is.Klop de eiwitten met de suiker stijf. Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met de plakken cake en zet het ijs,zo uit de verpakking,erop.Bedek het ijs met de rest van de plakken cake met het eiwit.Spuit bovenop nog wat torentjes eiwit en druk er twee lege eierschalen in (met de bolle kant naar beneden,zodat er een "schaaltje"ontstaat).Zet de ovenschaal middenin een voorverwarmde oven (250C) en laat het eiwit in 5 min.licht kleuren.Giet het voorverwarmde maraskijn of kirsch in de lege eierschalen en steek de drank aan.Breng de siberische omelet brandend op tafel.
pol zegt: