KookJij

Siberische omelet

Een heerlijk siberische omelet recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Siberische omelet te bereiden

Snijd de cake in dunne plakken en besprenkel ze met de maraskijn of de kirsch.Zorg dat het ijs IJSKOUD en hard is.Klop de eiwitten met de suiker stijf. Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met de plakken cake en zet het ijs,zo uit de verpakking,erop.Bedek het ijs met de rest van de plakken cake met het eiwit.Spuit bovenop nog wat torentjes eiwit en druk er twee lege eierschalen in (met de bolle kant naar beneden,zodat er een "schaaltje"ontstaat).Zet de ovenschaal middenin een voorverwarmde oven (250C) en laat het eiwit in 5 min.licht kleuren.Giet het voorverwarmde maraskijn of kirsch in de lege eierschalen en steek de drank aan.Breng de siberische omelet brandend op tafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

pol

pol zegt:
dit recept is fantastisch