Omdat ik een bol niet gemakkelijk vind om te verdelen heb ik de “kwarkbol” gebakken in een cakevorm. Lekker met boter en suiker of met kaas of rauwe ham. Het brood is erg lekker als het nog een beetje warm is.
Je kunt het brood invriezen. Ik heb het brood in plakjes gesneden en steeds een paar plakjes tegelijk ingevroren.
Recept
« Terug naar recepten
Luchtig kwarkbrood met rozijnen
PT15M
Luchtig kwarkbrood met rozijnen
Je kent vast de kwarkbollen die veel bakkers verkopen. Een kwarkbol is een luchtig brood, bijna een cake. Het deeg rijst door gebruik van bakpoeder. Dus zonder gist en het brood hoeft niet te rijzen. Een gemakkelijk recept. De vulling bestaat o.m. uit kwark, gewelde rozijnen. Lekker met boter en (poeder)suiker, maar
ook met kaas of rauwe ham.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eefkooktzo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luchtig kwarkbrood met rozijnen te bereiden
- Spoel de rozijnen goed af. Wel de rozijnen in warm water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Vet de cakevorm of de springvorm in en bedek de bodem eventueel met een velletje bakpapier (om lekken te voorkomen).
- Meng bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en snuf zout door elkaar. Meng de losgeklopte eieren, helft van de gesmolten roomboter en de kwark erdoor. Er ontstaat een stevig plakkerig deeg..
- Giet de rozijnen af en schep deze door het deeg.
- Doe het deeg in de vorm en bak de kwarkbol (kwarkbrood) in plm. 30 tot 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin. Test of het brood gaar is door er met een satéprikker in te steken, komt deze er schoon uit. Nu is je kwarkbrood (bol) klaar.
- Besmeer je brood na het bakken met de rest van de gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker (als je dat wilt natuurlijk).