Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelcrème met tijm
PT150M
Sinaasappelcrème met tijm
Een heerlijk sinaasappelcrème met tijm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Lange tafels (AH)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelcrème met tijm te bereiden
Week de gelatine 10 minuten in een kom ruim koud water. Boen de sinaasappels schoon. Rasp de schil van 2 sinaasappels en pers alle vruchten uit. Meet 200 ml. vers sap af.
Verwarm de helft van het sap in een steelpannetje op laag vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in het warme sap. Voeg dit weer toe aan de rest van de sap.
Meng in een kom de yoghurt met de sinaasappelrasp, suiker en tijm. Roer het sinaasappelsapmengsel erdoor. Klop de slagroom dik lobbig, bijna stijf en spatel de room door de yoghurtmengsel. Schenk de crème in de glaasjes. Zet de glaasjes in de koelkast en laat de crème in minimaal 2 uur opstijven.
Zet de glaasjes op een grote schaal, garneer de crèmes nog met een takje tijm en met de amandeltongen als lepeltjes.
Verwarm de helft van het sap in een steelpannetje op laag vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in het warme sap. Voeg dit weer toe aan de rest van de sap.
Meng in een kom de yoghurt met de sinaasappelrasp, suiker en tijm. Roer het sinaasappelsapmengsel erdoor. Klop de slagroom dik lobbig, bijna stijf en spatel de room door de yoghurtmengsel. Schenk de crème in de glaasjes. Zet de glaasjes in de koelkast en laat de crème in minimaal 2 uur opstijven.
Zet de glaasjes op een grote schaal, garneer de crèmes nog met een takje tijm en met de amandeltongen als lepeltjes.
Helen zegt: