Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelmarmelade
PT15M
Sinaasappelmarmelade
Een heerlijk sinaasappelmarmelade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelmarmelade te bereiden
1. Schil 2 à 3 sinaasappelen flinterdun, dus zonder het (bittere) witte vel. Snij de schil in flinterdunne reepjes. Schil de rest van de sinaasappelen en snij het vruchtvlees in stukjes.
2. Meng vruchtvlees en sinaasappelschil met 1,5 dl water. Neem 2 eetlepels suiker, meng met de gelfix en roer dit door de vruchten.
3. Breng al roerend aan de kook en strooi er de resterende suiker bij. Laat 1 minuut goed doorkoken. Haal van het fornuis en roer nog 5 minuten, tot alle schuim verdwenen is. Giet meteen tot aan de rand in de potjes en sluit ze af.
2. Meng vruchtvlees en sinaasappelschil met 1,5 dl water. Neem 2 eetlepels suiker, meng met de gelfix en roer dit door de vruchten.
3. Breng al roerend aan de kook en strooi er de resterende suiker bij. Laat 1 minuut goed doorkoken. Haal van het fornuis en roer nog 5 minuten, tot alle schuim verdwenen is. Giet meteen tot aan de rand in de potjes en sluit ze af.