Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelpudding met aardbeiensaus
PT140M
Sinaasappelpudding met aardbeiensaus
Een heerlijk sinaasappelpudding met aardbeiensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Sinaasappelpudding met aardbeiensaus te bereiden
Bereiding
Week de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
Meng het sinaasappelsap en citroensap en breng het aan de kook.
Knijp de gelatine uit en los het, van het vuur af, samen met de suiker op in het sap.
Schenk de massa in een puddingvorm en laat de pudding in ongeveer 2 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
Breng de aardbeienjam samen met 3 eetlepels water aan de kook. Pureer tot een gladde saus ontstaat en laat de saus vervolgens afkoelen.
Dompel de puddingvorm enkele seconden in een bak met warm water en stort de pudding op een bord.
Schenk de saus om de pudding heen.
Week de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
Meng het sinaasappelsap en citroensap en breng het aan de kook.
Knijp de gelatine uit en los het, van het vuur af, samen met de suiker op in het sap.
Schenk de massa in een puddingvorm en laat de pudding in ongeveer 2 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
Breng de aardbeienjam samen met 3 eetlepels water aan de kook. Pureer tot een gladde saus ontstaat en laat de saus vervolgens afkoelen.
Dompel de puddingvorm enkele seconden in een bak met warm water en stort de pudding op een bord.
Schenk de saus om de pudding heen.