Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelsaus voor Vleesgerechten
PT60M
Sinaasappelsaus voor Vleesgerechten
Bekend is eend met sinaasappelsaus.Dat Gaat ook goed met bv varkensvlees en kip.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Schotland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelsaus voor Vleesgerechten te bereiden
*Zet de braadpan van het vlees weer op het vuur en maak weer warm.
*Doe de schone partjes sinaasappel in de pan met aanbaksels en braadvetten samen met de sinaasappelzeste en bak goed door.
*Haal de partjes er uit en zet even weg en blus de braadjus af met de whisky.
*Laat de whisky voor de helft inkoken en voeg toe de marmelade en de room en laat weer voor de helft inkoken.
*Doe de partjes sinaasappel er weer bij en maak de smaak af met wat zeezout en flink peper.
*Doe de schone partjes sinaasappel in de pan met aanbaksels en braadvetten samen met de sinaasappelzeste en bak goed door.
*Haal de partjes er uit en zet even weg en blus de braadjus af met de whisky.
*Laat de whisky voor de helft inkoken en voeg toe de marmelade en de room en laat weer voor de helft inkoken.
*Doe de partjes sinaasappel er weer bij en maak de smaak af met wat zeezout en flink peper.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze saus gaat goed met ribeyes, karbonades.