Recept
« Terug naar recepten
Smulsalade
PT15M
Smulsalade
Een heerlijk smulsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Smulsalade te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het brood in plakken, smeer ze in met olijfolie en leg ze 8 minuten in de oven. Verdeel de bacon over een ovenplaat en zet deze 5 minuten in de oven. Breek de gebakken broodjes in stukken. Meng de sla met de grof gehakte bieslook en de broodjes. Meng het citroensap en de olie door de salade. Verdeel de salade over 1 bord en plaats er een paar plakjes bacon op. Maak rondom de salade 3 bolletjes van de roomkaas en leg er wat cherrytomaatjes tussen.