Recept
« Terug naar recepten
Soep : Fazanten soep
PT90M
Soep : Fazanten soep
Een heerlijk soep : fazanten soep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep : Fazanten soep te bereiden
Karkas met vulling van de fazant in een ruime ketel met 2 liter water aan de kook brengen voeg een gevogelte bouillon blokje toe en laat zachtjes op een matig vuur koken gedurende 60 min. Stoof de in fijne slierten gesneden groenten in boter met een gevogelte bouillon blokje gaar. Behalve de champignons en oesterzwammen houden voor afwerking. Haal de beenderen uit de ketel en zeef het vocht door een pasvit. Dit bij de gestoofde groenten even laten opkoken en de champignons en oesterzwammen toevoegen samen met het vlees. Bij kruiden met gemalen zwarte peper. Serveer zeer warm.